30% 50% 80%

VÁSÁROLJ OLCSÓBBAN

Regisztrálj INGYEN az FM Törzsvásárlói Klubba és legyen a Tiéd az összes smink 30%-50% vagy akár 80%-kal olcsóbban!...

HÚ, EZ ÉRDEKEL!
 

FM MAKE UP

PROFI SMINKEK

Varázsold stílusosabbá magad. Legyél akár klasszikus, akár elegánsan kifinomult, vagy akár a szemhéjon intenzív színárnyalatokat használó kissé extrém stílusú, itt megtalálod Önmagad...

MEGNÉZEM!
 

INGYENES

SMINK SULI

- Arctisztítás
- Sminkecsetek
- Arcformához illő sminktippek
- A korrektor helyes használata
- Alapozó használata
- A púder helyes használata
- Arcpirosító helyes használata
...és még sok érdekes tanács...

RÉSZLETEK
 
  • 30% 50% 80%

    VÁSÁROLJ OLCSÓBBAN

  • FM MAKE UP

    PROFI SMINKEK

  • INGYENES

    SMINK SULI

Nappali Sminkek

Telt, vonzó ajkak

Nem kell sebészkés alá feküdni, ha nincsenek tökéletes ajkaid! Viszont léteznek olyan praktikus és mindenki számára elérhető megoldások, amelyekkel megkísérelhető a szépséghiba korrigálása, méghozzá sikeresen!

1. Hámlasztás

Első lépésként fontos, hogy az ápolási rituáléd részévé tedd az ajkaid hámlasztását. Ehhez szükséged lesz egy puha kefére (lehet egy lágyabb szőrű fogkefe), valamint egy ajak-radírra, melyet az FM kínálatában megtalálsz. (cukros ajakradír)

2. Találó színek

Amennyiben az ajkaid nem vastagok, óvatosnak kell lenned a színek kiválasztásában. Fel kell hagynod a sötét árnyalatokkal – ezek tovább vékonyítják, optikailag, az ajkakat, és ráadásul öregítenek is. Megnagyobbíthatod az ajkaid, ha világos színű rúzst használsz. Ilyen például a rózsaszín, barack és krém, valamint ezek tónusai. Jó választás lehet a szájfény is, viszont csak ha színes, és nem átlátszó.

3. Smink helyes felvitele

Fontos, hogy miként viszed fel a sminket az ajkaidra. Létezik néhány trükk, amely segítségével egy perc alatt profi eredményt érhetsz el. Először is, miután felvitted az alapozót a bőrödre és az ajkaid köré is, alaposan itasd le a felesleget. Szükséged lesz egy korrektor-ceruzára, amelynek árnyalata egy fokkal legyen világosabb a bőrödnél. Húzd meg az ajkaid kontúrvonalát, picivel beljebb a természetes kontúrnál. Ezzel a ceruzával satírozd át az ajkak egész felületét. Végül pedig vidd fel a rúzst is! Akár rúzsecsettel.

4. A fény teltebbé varázsolja ajkaidat

A rúzs tetejére vigyél fel egy réteg szájfényt. Ha az alsó ajak közepére kensz belőle, az dúsabbnak, nagyobbnak fog tűnni. A szájfény legyen világos árnyalatú.

Egy másik lehetőség, ha szintén az alsó ajak közepére világos púdert kensz.

5. Különleges szájfények, rúzsok

Léteznek tonizáló-hűsítő összetevőket tartalmazó szájfények, melyek használatukkor dúsítják ajkaidat. A mikrokeringés felgyorsításával javítják az ajkak vérellátását.
Ezen kívül rúzs és szájfény egyben termékek is kaphatóak.

Bőrtípusok

Érdemes tudni, hogy milyen bőrtípusba tartozunk, mert így tudjuk kiválasztani magunknak a legmegfelelőbb ápoló készítményeket. Ezekkel pedig nem csak karban tarthatjuk bőrünket, de akár javíthatunk is állapotán! A bőrtípus meghatározása egyszerű folyamat, otthon is könnyen elvégezhetjük egy szabad délutánon. Ám nem árt, ha kozmetikusnak vagy bőrgyógyásznak is megmutatjuk, ő ugyanis egy kicsit más szemmel tudja nézni a bőrünket, és olyan problémákra is felhívhatja a figyelmet, melyek felett mi elsiklunk.

Nézz tükörbe!
A bőrtípus meghatározásához először is alaposan, közelről (akár nagyítós tükörben) nézzük meg az arcunkat. Vannak rajta esetleg pikkelyes, száraz vagy hámló területek? Hol húzódnak a ráncaink, illetve mennyire mélyek vagy látványosak ezek? Mekkorák a pórusaink, mennyire eltömődöttek ezek?
Tudtad?
A normál bőrre a puha, telt arcbőr jellemző, a pórusok láthatóak, de nem telítettek, vagy csak néhány mitesszer látszik az orron vagy az állon; a száraz bőr durva tapintásúnak, száraznak tűnhet, a pórusok szinte egyáltalán nem látszanak.
A zsíros bőrre a nagy, jól látható, telített pórusok jellemzők, mitesszerekkel az orron, az állon vagy az orcákon; tapintásra olajos.
A vegyes (kevert) bőrtípusnál az orcák puhák és szárazabbak, a homlok, az orr, az áll pedig zsírosabb.
A problémás bőrön nagyon jól látszanak a telt pórusok, az arcon sok a pattanás, a mitesszer; a gyulladások miatt gyakoriak lehetnek a piros, duzzadt foltok, de sokszor a pattanások helye is megmarad és jól látható.
Az érzékeny bőr külsőre leginkább a száraz bőrre hasonlít, hámló vagy vöröses foltok is lehetnek rajta.

Az életkortól függetlenül a száraz, illetve az érzékeny bőrön látszanak a legjobban a ráncok, a zsíros és a kevert bőrtípusnál pedig a legkevésbé. A problémás bőrűeknél még akkor is gyakran jelennek meg pattanások az arcon, ha már "kinőttek" a kamaszkorból.

Arcápolás

Az arctisztítás után elmaradhatatlan a megfelelő hidratálás. Minden bőrtípust krémeznünk kell a bőrtípusnak megfelelően, hiszen ez a megfelelő alapozás előkészítése. A beta-glucan a modern kor arctisztításának egyik fontos összetevője.
A beta-glucan egy poliszacharid, zabszemekben levő oldható rost. Ránctalanító hatásának és a bőr mély rétegeibe való behatolási képességének felfedezése az utóbbi évek egyik legnagyobb szenzációja volt.Hatékonyságát számos teszt bizonyította.
Ebből a krémcsaládból mindenki megtalálhatja a megfelelőt a bőrtípusához.

Az alapos arctisztítás

Bármilyen hihetetlenül is hangzik a tökéletes smink elengedhetetlen alapfeltétele a megfelelő arctisztítás. A kulcsszó: óvatosan, finoman. Az arcbőr szerkezete nagyon érzékeny, legyen az bármilyen típusú, ezért mindig nagyon óvatosan kell hozzáérni.
Jól kell kiválasztani az arctisztító szert, és az eszközt is.
A mozdulat finom legyen, körkörös.
-gyengéd, alkoholmentes arctisztító
-elég reggel és este
-óvatos mozdulatok
A nyakat és a dekoltázst is tisztítanunk kell.
Lépések:
1.alapos kézmosás
2.az arctisztító felvitele a bőrfelületre, legelőször a szemkörnyéket tisztítjuk!
3.körkörös mozdulatokkal végezzük
4.ha szükséges vízzel leöblíteni (az Fm Micellar arctisztítót nem szükséges)

Tartalom átvétel